مدیر موزه ورزش ایران گفت: هدف گذاری اصلی ما در موزه ملی ورزش این است که این موزه در آینده یکی از ۵ موزه برتر دنیا شود.
سپیده گلیجانی مقدم مدیر موزه ورزش ایران در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، همزمان با 28 اردیبهشت روز جهانی موزه در خصوص اقدامات انجام شده در این موزه اظهار داشت: تاکنون 114 سردیس پیشکسوتان و قهرمانان نامدار ساخته شده است که از این عدد تعدادی مربوط به مدالآوران المپیک و پارالمپیک و دارندگان مدالهای بازیهای آسیایی و همچنین سردیس چهرههای ماندگار فوتبال و چهرههای ماندگار ورزش است. تعدادی از این سردیسها در مراسمهای مختلف و با حضور پیشکسوتان و مسئولین ورزش کشور رونمایی شده است.
وی ادامه داد: روز گذشته و همزمان با روز جهانی موزه نیز مقرر بود مراسم رونمایی از سردیس چهرههای ماندگار حسن غفوری فرد، اکبر ترکان، محمدرضا یزدانی خرم و ابولقاسم فارسی برگزار شود که با توجه به دستورالعمل اجرایی استانداری تهران و تعطیلی به دلیل آلودگی هوا این مراسم لغو و به زمان دیگری موکول شد.
گلیجانی مقدم هدف اصلی راه اندازی این موزه را حفظ و صیانت از ارزشهای ورزشکاران و میراث ورزش عنوان کرد و افزود: ارائه خدمات آموزشی و فرهنگی، ترویج شعار المپیک و معرفی تاریخ کهن ایران، شناسایی ریشههای ورزش به نسل جدید و شناسایی تاریخ ورزش ایران از دیگر اهداف موزه ملی ورزش ایران است.
مقدم اظهار داشت: حجم زیادی از مدالها و کاپهای ارزشمند ورزشکاران و پیشکسوتان در منازل بوده که طی فراخوانی که از 3 سال پیش تا به امروز انجام شده باعث شد که تا به امروز حدود 2600 شی با ارزش به موزه ملی ورزش اهدا شود همچنین موزه ورزش برای پیشکسوتان عزیز به یک قطب فرهنگی تبدیل شده و با برگزاری رویدادها و مراسم تجلیلی که به صورت ماهیانه از این بزرگان ورزش انجام میشود.
وی ضمن قدردانی از زحمات صالحی امیری رئیس کمیته ملی المپیک در راه اندازی موزه ملی ورزش، المپیک و پارالمپیک اظهار داشت: تمامی اقدامات انجام شده و فعالیتهای در دست اقدام این موزه منبعث از افکار و اندیشههای رئیس کمیته است و قطعا موزه ورزش که با دیدگاه و حمایتهای وی شکل گرفت و در آینده تاریخ مصور ورزش کشور خواهد بود که از دوران مدیریت ایشان به جا مانده است.
مدیر موزه ورزش شناسایی مرمت و بازسازی مدارک مربوط به ورزشکارن و رویدادها را از فعالیتهای دیگر این موزه دانست و عنوان کرد: در موزه ورزش بزرگترین آرشیو عکس از استاد میرابوالقاسم فارسی وجود دارد که شامل عکسهای پنج دوره از بازیهای المپیک و دو دوره از بازیهای آسیایی است. این آرشیو حدود 108 هزار قطعه عکس است که منتخبی از این عکسها بر روی سایت موزه نیز قابل بازدید است.
وی افزود: موزه ملی ورزش دارای مجموعهای غنی شامل مدالها، کاپ ها، آثار هنری ، تندیسها، انواع مشعل، مسکات، لوازم ورزشی، انواع یادگاری، بج و... از افتخارات ورزشگاران و فدراسیونها است و مجموع اشیاء اهدایی و امانی به موزه ملی ورزش 2600 عدد شی میباشد که اطلاعت همه اشیاء در سامانه جام (یکپارچه سازی اموال منقول فرهنگی و تاریخی) وزارت میراث فرهنگی ثبت شده است.
مقدم با بیان اینکه هدف گذاری اصلی ما در موزه ملی ورزش این است که این موزه در آینده یکی از 5 موزه برتر دنیا شود، گفت: اگر در حال حاضر ورزش قهرمانی به جایگاه خوبی در دنیا رسیده نتیجه تلاشهای بزرگانی مانند تختی و پیشکسوتان بوده که این موضوع امروزه به خوبی در موزه ملی ورزش به نمایش گذاشته شده است.
مدیر موزه ملی ورزش کشور افزود: مجموع سردیسهای ساخته شده از قهرمانان المپیک و پارالمپیک، چهرههای ماندگار فوتبال، طلایه داران بازیهای آسیایی، چهرههای ماندگار ورزش کشور، شهدا ورزش 122 عدد میباشد که تا به امروز تعدای با حضور ورزیر ورزش، نمایندگان و رئیس مجلس شورای اسلامی، شهردار تهران، روسای فدراسیونها و خانواده های قهرمانان رونمایی شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: موزه ملی ورزش شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9 صبح تا 3 بعدظهر برای عموم بازید دارد.