نخستین هم اندیشی بین المللی تاریخ ورزش
29 آبان ماه 1385- 20 نوامبر 2006
آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک
تاریخ، علم کشف رخدادهای گذشته از نظر موضوعی ، مکانی ،زمانی ، مادی و معنوی است و تاریخ ایران زمین سرگذشت مردمانی است که آن را کرانه مندی نیست وهدف از برگزاری چنین هم اندیشی هایی دستیابی به چگونگی زیستن و چرایی آداب و آیین های مردمان در دوره های گوناگون در درازای زندگی بشری است.
این هم اندیشی اختصاص دارد به تاریخ ورزش در گستره ی فرهنگی ایران زمین که نخستین گام در فراخواندن اساتید و پژوهشگران و علاقمندان در حیطه های گوناگون تاریخ ورزش از منظر تاریخ و فرهنگ و باستان شناسی و جامعه شناسی و مردم شناسی و قوم شناسی و ادبیات و هنر و ... است که پیرامون سه محور می باشد :
- ورزش در ایران باستان
- ورزش از اغاز اسلام تا صفویه
- ورزش از صفویه تا عصر حاضر
بارزترین اهداف این هم اندیشی دست یافتن به نکات زیر است :
- شناخت بیشتر پیشینه و ریشه های تاریخی ورزش
- ارتقاء سطح دانش در حیطه ی تاریخ ورزش
- ترویج علمی تاریخ ورزش در کشور
- بسترسازی مناسب جهت ارائه دیدگاه های علمی
- تبادل نظر پژوهشگران و صاحب نظران داخلی و خارجی در این حیطه
- ارائه ی آخرین دستاوردهای پژوهشی در زمینه ی تاریخ ورزش ایران
- تبادل یافته های علمی _ پژوهشی میان گروه های دانشگاهی و متخصصان ورزشی کشور
در مجموع ٨٠ مقاله ( ٧٣مقاله داخلی و ٧ مقاله خارجی شامل : تاجیکستان – افغانستان – هندوستان- آلمان- انگلیس- سریلانکا ) و ٢٥ مقاله جهت پوستر گزینش شد. (شرکت کنندگان در سمینار های علمی به خوبی واقف اند که ارزش علمی ارائه ی شفاهی و پوستر یکسان است ) به دبیرخانه ارسال گردید
.
شایان ذکر است که حضور اعضای هیات علمی ، دانشجویان و فارغ التحصیلان و پژوهشگران رشته های ورزشی و غیر ورزشی در ارائه مقاله در این هم اندیشی درخور توجه است. حدود٩٧ % مقاله های رسیده مختص این افراد است و این نشان از آن دارد که این هم اندیشی مورد استقبال دانشگاهیان و پژوهشگران قرار گرفته است.در کل حدود ٩٨ % چکیده مقالات ارائه شده بر اساس محورهای پژوهشی هم اندیشی است .
هایده صیرفی( دکتری تخصصی فرهنگ و زبان های باستانی)
دبیر علمی نخستین هم اندیشی بین المللی تاریخ ورزش ایران